Abeos vervult een sleutelrol bij De Valk Wekerom

De Valk Wekerom is een gigantisch bedrijf dat veevoeders produceert. Van buiten zou je denken dat er wel 200 mensen aan het werk zijn. Maar dat is niet zo. Er werken maar vier personen, want de hele fabriek is computergestuurd. De werknemers hoeven alleen het proces in de gaten te houden. Als er dan plotseling extra personeel nodig is, zet coöperatie De Valk die in via Abeos.

Werken met een klein team

Jan van Dam is assistent bedrijfsleider bij De Valk. Hij doet dit werk al dertig jaar. “We werken hier met een klein team. We voelen elkaar heel goed aan. Daar ben ik wel trots op”, zegt Jan. “Abeos vervult een sleutelrol door de juiste mensen te plaatsen. Wij leiden ze dan verder op.” Vooral de korte lijntjes met Abeos vindt Jan prettig: “ik weet welke persoon ik moet bellen en daar wordt heel snel op ingegaan. Ze weten heel snel vakkundige mensen te detacheren.”

Een vaste baan via Abeos

Eén van de medewerkers die via Abeos bij De Valk is geplaatst is Joost Meijer. “Ik was op zoek naar een vaste baan en dat heeft Abeos mij geleverd. Daar ben ik nog steeds blij mee”, zegt Joost. Net als Jan prijst hij de werkwijze van Abeos: “Abeos heeft de juiste baan voor me gevonden. Met korte lijnen. Geen omhaal, geen gedoe.” Het werk bij De Valk bevalt Joost prima. “Dit is een mooi klein team. Met elkaar, samen, maken we mooi op tijd klaar wat gemaakt moet worden.”

Sollicitatietip

Om goede mensen op een passende plek te zetten, kijkt Jelmar Slop, flexconsultant bij Abeos, vooral naar karakter. Jelmar legt zijn werk zo uit: “Eigenlijk zorg ik voor de juiste persoon, op de juiste plaats. That’s it!” Werkzoekenden moeten Abeos bellen, omdat ze daar als collega worden gezien, zegt Jelmar. Voor toekomstige collega’s heeft Jelmar een sollicitatietip: “Laat zien dat je wilt! Dan kom je er vanzelf.”

Detachering van Poolse werkzoekenden

Marcin Szatkowksi is een Poolse medewerker bij De Valk. Hij is daar geplaatst door Abeos. “Ik werk hier nu vijf maanden. Ik ben procesoperator voor kippenvoer. Het grootste voordeel van werken voor Abeos is dat ze me een baan hebben gegeven met een snel traject naar een vast contract.” Marcin adviseert zijn landgenoten in Nederland: “Wees gemotiveerd! Neem je CV mee naar Abeos en zij doen de rest. Het is als een tweede thuis en ze helpen je altijd.”

Job placement for Polish job seekers

Marcin Szatkowksi is a Polish worker at De Valk. He found his job through placement by Abeos temp agency. “I’ve been working at De Valk for five months now. I’m a process operator for chicken feed. The biggest advantage of working for Abeos is that they’ve given me a job with an open road to a fast permanent contract.” Marcin advises his countrymen in the Netherlands: “Be motivated! Bring your CV to Abeos agency and they’ll do the rest. It’s like a second home and they always help you.”