Heftruckchauffeur Geert Klein Heerenbrink:

“Mooi hoor, dat werken met die grote machines.”

Hij is eigenlijk van alle markten thuis. Geert Klein Heerenbrink beoefende gedurende zijn loopbaan verschillende beroepen. Ruim twaalf jaar werkte hij voor Abeos, vooral in de bedrijvenmarkt. “Als lasser, hovenier, chauffeur, noem maar op. Juist die afwisseling sprak mij erg aan, toch besloot ik ergens anders te gaan kijken. Maar na een jaartje als medewerker in een magazijn, begon het weer te kriebelen. Gelukkig had Abeos net een vacature bij Circulus-Berkel binnengekregen en daar had ik best oren naar. Circulus-Berkel verzamelt en verwerkt het huishoudelijk afval van en voor allerlei gemeenten. Ik werk op de milieuplaats in Deventer. Gek genoeg niet het type baan waar ik zelf op zou solliciteren. Zeg nou zelf: afval klinkt niet echt aanlokkelijk. Maar nu ik er werk, heb ik het super naar m’n zin!”

”Gek genoeg niet het type baan waar ik zelf op zou solliciteren. Maar nu ik er werk, heb ik het super naar m’n zin!”

“We werken met een groepje van zes man op de plaats. We doen er van alles. Je hebt particulieren die hun afval komen brengen en die wijzen we de juiste containers. Hard plastic in container 2, onbehandeld hout container 8, dat werk. Maar we begeleiden ook de vuilniswagens. Die storten hier hun afval, waarna wij het sorteren, overladen en afvoeren. Dat vraagt om wat stuurmanskunsten. Ik zit afwisselend op de shovel om de spullen in de goede bakken te schuiven en dan weer op de kraan om de inhoud van de bakken aan te stampen. M’n certificaten voor shovel en heftruck had ik al op zak en onlangs heb ik met goed gevolg de cursus voor kraanmachinist doorlopen. Alle drie via Abeos. Mooi hoor, dat werken met die grote machines. Of ik daar een verleden in heb? Nee, ook niet agrarisch. Ooit had ik aspiraties in de bouw en deed de opleiding timmeren en metselen. Na een jaartje in het veld kwam ik er al vrij snel achter dat het niks voor mij was. Toen vijf jaar het beroepsleger in en daarna kwam Abeos. Een kameraad attendeerde me erop. Nu dus de milieuplaats, hopelijk blijf ik daar nog even. Het is afwisselend werk en er hangt een leuke sfeer. Dat vind ik belangrijk.”

“M’n certificaten voor shovel en heftruck had ik al op zak en onlangs heb ik met goed gevolg de cursus voor kraanmachinist doorlopen. Alle drie via Abeos