Zonder vakkrachten geen innovatie bij Drentse Recycling Maatschappij

Zoals Wim Ekkelenkamp, bedrijfsleider bij Drentse Recycling Maatschappij in Emmen, zegt: “Het is onmogelijk om een goed product te maken zonder vakkrachten.” Die vakkrachten vindt DRM bij Abeos. We nemen een kijkje achter de schermen bij DRM, waar Bernard Huser zich ontfermt over de bediening van de breker.

Innovatie in recycling

Bij de Drentse Recycling Maatschappij recyclen ze steenachtige materialen. Dat zijn dus stenen, maar ook beton, grind en asfalt wordt gerecycled bij DRM. We kunnen niet oneindig nieuwe stenen, beton en asfalt blijven maken, dus dit bedrijf heeft een belangrijke rol in de toekomst van dit soort steenachtige materialen. Bij DRM proberen ze dat proces steeds meer te innoveren. Daarvoor is DRM afhankelijk van vakkrachten, dit soort werk kun je niet door iedereen laten doen. Die vakkrachten die DRM nodig heeft, komen van Abeos. “Abeos is een van onze leveranciers die al jaren goede vakkrachten aan ons levert.” vertelt Wim.

De match tussen werknemer en opdrachtgever

Regionaal werken we met heel veel bedrijven samen, waardoor je meer kans hebt op een passende match tussen werknemer en opdrachtgever. “Voor een opdrachtgever kan ik helpen in het ontlasten in de piekperiodes” vertelt Peter Camies, flexconsultant bij Abeos. Voor een medewerker kan Peter ook veel betekenen. “Ik kan een werkplek vinden waar hij zich echt op z’n plek voelt, waar hij z’n kennis in de markt kan brengen en voor een langere periode bij één opdrachtgever aan het werk kan.”

Het hele jaar rond werk

De mentaliteit van de werknemer moet echt passen bij de klanten van Abeos, vindt Peter. En zo’n passende werknemer is Bernard. Hij werkt al jaren via Abeos bij DRM en houdt zich hoofdzakelijk bezig met de bediening van de breker. Werken via Abeos is voor Bernard heel flexibel. “Abeos heeft ervoor gezorgd dat ik iedere dag, het hele jaar rond, werk heb. En dat bevalt me erg goed.”