Samen werkt - zo werken EMCO-groep en Abeos samen

EMCO-groep is het sociaal werkleerbedrijf van Zuidoost Drenthe. Wij namen een kijkje achter de schermen bij de afdeling Groen. Bij EMCO-groep werken ze onder andere met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Op de afdeling Groen werkt Henk Engbers als meewerkend voorman. Hij heeft al eerder via Abeos bij EMCO-groep gewerkt, maar werkte toen vooral als schoffelaar. Nu is hij in plaats van medewerker teruggevraagd als meewerkend voorman.

Flexibele schil dankzij Abeos

“Zonder Abeos waren we nog niet zo ver ontwikkeld als dat we nu zijn.” vertelt Roel Peters, vestigingsmanager Groen bij EMCO-groep. EMCO-groep huurt medewerkers in bij Abeos. Ze maken gebruik van de begeleiding en het personeel van Abeos. Door de samenwerking kan EMCO-groep meer met een flexibele schil gaan werken, net als traditionele groenvoorzieningsbedrijven. “Samen werkt. Dat is een mooie quote die de samenwerking tussen EMCO-groep en Abeos precies omschrijft.”

Abeos als betrouwbare partner

Voor de medewerkers van Abeos gaat Peter Camies, flexconsultant bij Abeos, op zoek naar een baan die aansluit bij dat wat de (aanstaande) medewerkers willen en kunnen. Ook wordt gekeken naar de opleiding en diploma’s van de medewerker, om de meest passende functie te vinden. De functie moet passen bij de medewerker, maar ook bij de opdrachtgevers moet er een match zijn. “Voor onze opdrachtgevers willen we een betrouwbare partner zijn die meedenkt.” vertelt Peter. “We helpen met de vraag naar personeel. Dat kan personeel voor tijdelijke duur zijn, voor een jaar rond of zelfs voor meerdere jaren. En daar slagen wij altijd in.”

Continu werk via Abeos

Voor Henk Engbers heet Abeos al veel kunnen betekenen. Hij wordt regelmatig teruggevraagd om weer bij Abeos te komen werken. Eerst werd hij vooral gevraagd als schoffelaar of gewoon medewerker, maar nu is hij meewerkend voorman waarbij hij andere medewerkers moet begeleiden. “Daar ben ik het meest trots op.” zegt Henk.