Het lidmaatschap

De leden van de coöperatieve vereniging Abeos komen uit zowel de agrarische sector als de Food (en aanpalende) sector(en). Onze leden zijn agrarische bedrijven van rundvee-, pluimvee- en varkenshouderijen tot akkerbouw-, fruitteelt- en tuinbouwbedrijven. Onder de leden uit de Food en aanpalende sectoren vinden we bedrijven van voedselproducerend en voedselverwerkend tot hoveniersbedrijven en groenvoorzieners.

Voordelen lidmaatschap voor u en uw bedrijf

U heeft de kans deel te nemen aan deze unieke ondernemingsvorm, uw steentje bij te dragen aan de coöperatieve vereniging, maar vooral ook de vruchten hiervan te plukken. Want u kunt zich voorstellen dat deel uitmaken van een omvangrijke groep van 10.000 leden u als bedrijf en persoon veel voordelen biedt:

  • Kennisdeling door ontmoetingen tussen leden.
  • Financiële voordelen en kostenbesparingen.
  • Allerlei inkoopvoordelen.
  • Meedenken in klantpanels.
  • Expertise van een krachtig coöperatief netwerk in Agri & Food.
  • Oplossingen op het gebied van  flexibele arbeid.
  • Scholingsmogelijkheden.

 

Kosten Lidmaatschap

Voor het lidmaatschap van Abeos betaalt u een vast bedrag aan contributie (€ 219,- in 2019). Met uw lidmaatschap kunt u vervolgens deelnemen aan de reductieregeling. Daarvoor betaalt u een jaarbijdrage die afhankelijk is van de door u gekozen urengroep en uurtarief. De keuze verschilt per bedrijf en per sitatie. Uw flexconsultant adviseert u hier graag over.

Download hier een overzicht van de contributie en jaarbijdrage 2019. Hier kunt u de verschillende urengroepen, uurtarieven en bijbehorende jaarbijdragen vergelijken.

* Tarieven zijn geldig van 1 januari t/m 31 december 2019. Type en drukfouten voorbehouden.

Reductieregeling

Als lid van Abeos kunt u ook gebruik maken van de Reductieregeling. Met de Reductieregeling is de continuïteit van uw bedrijfsvoering gewaarborgd. Het werk gaat door en uw inkomen blijft op peil, ook bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. De Reductieregeling van coöperatie Abeos biedt al 50 jaar uitkomst. Door deel te nemen bent u bij ziekte of arbeidsongeschiktheid verzekerd van hulp. Dat is een hele zorg minder. Niet voor niets nemen zo’n tienduizend agrarische ondernemers deel aan de Reductieregeling van Abeos.

Meer over de Reductieregeling