Wajong

De Wajongers volgen binnen het 'leerwerktraject Boerenhulp' van TerraStart de opleiding ‘assistent agrarische sector’. Tijdens deze praktische opleiding wordt bij de deelnemers een goede basis gelegd voor het functioneren in het agrarisch bedrijf. Hierbij staat het functioneren als een goed werknemer en vakinhoudelijke ontwikkeling centraal. Bij een goede opleiding hoort ook goede praktijkervaring. Daarom zoekt Abeos boeren met een sociaal hart en ruimte voor een aanpakker met karakter.

Beloning en compensatie

De deelnemende Wajongers zijn arbeidskrachten die begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Veelal zullen zij geen 100% productiviteit leveren en zal er wat begeleiding moeten worden geboden om de werknemer maximaal tot zijn recht te laten komen. Door de samenwerking met UWV en TerraStart regelt Abeos de subsidie en juridische werkgeverschap voor u. U betaalt daardoor voor de Wajonger minder dan voor een reguliere arbeidskracht. Tijdens de proefplaatsing (maximaal 2 maanden) betreft dit een minimale vergoeding voor de werknemersverzekeringen die Abeos voor haar rekening neemt. Daarna betaalt u een aangepast tarief waarin de subsidie verwerkt is. Deze subsidie, oftewel loondispensatie, is maatwerk en is afhankelijk van de productiviteit van de Wajonger. Deze wordt bepaald en vastgesteld door een keuringsarts tijdens de proefplaatsing. U krijgt dus een gemotiveerde en geschoolde aanpakker tegen minimale werkgeversrisico’s.

Begeleiding door jobcoaches

Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat u op alle fronten ontzorgd wordt. De lijnen tussen de betrokken instanties zijn kort, dus er kan snel geschakeld worden. Door de agrarische jobcoach van TerraStart wordt de Wajonger begeleid. De jobcoach zorgt ervoor dat de werknemer een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma krijgt en begeleiding op de werkvloer. Aan het einde van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren. De jobcoachbegeleiding is maatwerk. Het kan thuis of op het bedrijf plaatsvinden. In elk geval vindt er iedere week een begeleidingsmoment plaats. De jobcoach blijft ook na afloop van het traject bereikbaar voor eventuele vragen en ondersteuning.

Het contract

Het doel voor deze groep Wajongers is uiteindelijk een arbeidscontract. Tijdens het opleidingstraject beginnen de deelnemers met een plaatsing voor 4 dagen per week. De vrijdag is hun opleidingsdag. Deze fase duurt minimaal 6 maanden. Na het afronden van de opleiding zijn de deelnemers 5 dagen per week inzetbaar.

Proefplaatsing

Voor zowel de Wajonger als de werkgever is het belangrijk dat er een goede klik is. Daarom is het mogelijk eerst een proefplaatsing overeen te komen. Een proefplaatsing duurt maximaal 2 maanden, met de intentie om de kandidaat na afloop een contract aan te bieden van minimaal 4 dagen per week met een minimale duur van 6 maanden. Tijdens deze proefplaatsing wordt de kandidaat begeleid door een jobcoach van TerraStart en neemt Abeos de werknemersverzekering voor haar rekening.

 

Contact

Wij willen uw vragen graag goed en vlot beantwoorden. Wanneer u onderstaande velden invult, hebben we een duidelijk beeld van uw vragen en in welke regio u woont/onderneemt. We kunnen uw vragen vervolgens direct bij de juiste contactpersoon neerleggen.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Let op; dit formulier is nadrukkelijk niet bedoeld voor sollicitaties. Solliciteren kan via de vacature of door het insturen van uw open sollicitatie.