IMG_20191129_112426718_BURST000_COVER_TOP.jpg

Wat maakt het werk als grondwerker nou zo mooi?

Twee vrouwelijke  flexconsultants van Abeos aan de rand van de bouwplaats in het centrum van Enschede. Vanuit een vrachtwagen wordt naar Ad geseind: goed voor elkaar, man! Ad loopt naar ons toe en in de schaftkeet hebben we een gesprek met hem. Wat maakt het werk als grondwerker nou zo mooi? 

“Dat je buiten bent! Je moet mij niet op kantoor zetten.” Ad is jarenlang sloper geweest, maar hij was het zat om door heel Nederland te reizen. Hij besloot in 2018 om het grondwerk in te gaan. “Het soort mensen dat je hier tegenkomt, daar houd ik van. Direct en geen gezeur.” 

Als we vragen welke werkzaamheden Ad allemaal doet, antwoordt hij: “wat niet?! Straten, put metselen, buizen leggen, rampalen plaatsen, kraanmachinist assisteren. Het is ontzettend afwisselend werk.” Hij geeft aan nog elke dag te leren. 

Collega’s van hem zitten in het rioolwerk. Dat is een klasse apart. Hoogtes uitzetten, werken met lasers, dat doe je niet zomaar. “Het kost tijd om dat goed onder te knie te krijgen, maar zo blijf je je wel ontwikkelen.” 

Ad werkt midden in de stad. “Er is altijd wel iets te doen. Een stuk dynamischer dan op kantoor. Het werk is natuurlijk fysiek wel een stuk zwaarder.” 

Het is werken in de zand of in de modder, maar daar heeft hij geen problemen mee. “Eén van de mooiste dingen is te zien wat het eindresultaat is. Als je ziet waaraan je hebt bijgedragen: dat geeft voldoening.“ 

Abeos biedt van 13 t/m 24 januari 2020 een gratis opleiding aan tot grondwerker. In tien dagen tijd behaal je zeven certificaten en vervolgens ga je minimaal een half jaar aan het werk in de infra of grondverzet. 

Wil je meer weten? Bel met Ellen Temmink via 06-23716427. 16 december om 15:00 uur wordt er een informatiemiddag gehouden in Enschede. Dan wordt verder uitgelegd wat het werk en de opleiding inhoudt, spreek je met Ad en zie je een bouwplaats. Aanmelden kan via infohengelo@abeos.nl onder vermelding van ‘aanmelding informatiemiddag’.