BBL Opleiding groenvoorziening Drenthe

Vacature doorsturen
 
  • Ervaringsniveau MBO MBO+ VMBO Voortgezet onderwijs
  • Dienstverband Bepaalde tijd, langere tijd
  • Standplaats Assen
  • Vacaturenummer PR044682
BBL Opleiding medewerker groenvoorziening

Over de functie

Werk jij graag in de frisse buitenlucht, heb je affiniteit met de werken het groen en vind het prettig om fysiek aan het werk te zijn? Dan is AB Oost het uitzendbureau voor jou! Wij bieden jou de kans om op onze kosten een opleiding Tuin, Park en Landschap op MBO niveau 2 te volgen

De opleiding ziet er als volgt uit:
Januari / februari / maart - 2 á 3 avonden volg je dagelijks een hele dag de opleiding.
De overige maanden ga je 1 avond per 2/3 weken een avond naar school.

Omdat wij buiten het seizoen geen werk kunnen garanderen (alleen dagklussen), bestaat de mogelijkheid om een uitkering aan te vragen.
LET OP: dit hangt af van je eigen opgebouwde WW recht en zul je dus zelf moeten aanvragen bij het UWV! Hier kunnen wij je niet mee helpen. Heb je niet genoeg opgebouwd om aanspraak te maken op een uitkering, ben je aangewezen op de bijstand. Wij zijn nog bezig om uit te zoeken of de sollicitatieplicht komt te vervallen, zodat je je volledig kan richten op de opleiding.
Wel is het zo dat je geen dag van de opleiding mag missen, omdat voor het behalen van een MBO 2 diploma je verplicht een aantal lesuren moet volgen.
Als je al in bezit bent van bepaalde certificaten, krijg jij hier geen vrijstelling voor. Je moet deze lessen dus ook volgen.
De reden hiervan is, dat het niet te organiseren is om voor iedereen vrijstellingen te geven.
De totale opleiding duurt 2 jaar. Je bent dan ook twee jaar aan AB oost verbonden. Ben je in het seizoen zelf niet beschikbaar uit eigen keuze, zullen wij een deel van de opleidingskosten op jou verhalen.

Functie eisen

Deze opleiding is voor iedereen die graag een vak wil leren en zoekend is naar wat het beste bij hem past.
Voor deze functie ben je in het groen seizoen volledig inzetbaar (dit loopt van maart tot oktober). In de maanden januari, februari en maart ga je 2 á 3 dagen naar school en de overige maanden 1 avond per 2 á 3 weken.
Voordat je start met de opleiding hebben wij een uitvoerige intake met jou om te bepalen of deze opleiding echt met jou past.
Na de opleiding mag jij jezelf allround medewerker groenvoorziening noemen!

Over het bedrijf

AB Oost mag meedere groenvoorzieningsbedrijven en hoveniers al jaren tot zijn opdrachtgever rekenen. Het werk bij deze bedrijven varieert van schoffelen en onkruid wieden, tot boomzagen en grasmaaien.
Al het werk is in de frisse buitenlucht en seizoensgebonden.

Wat wij bieden

- Een opleiding op kosten van AB Oost
- Een baangarantie bij een groenvoorzieningsbedrijf of hovenier bij jou in de buurt
- Een marktconform salaris
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via