HR Business Manager

Vacature doorsturen
 
  • Ervaringsniveau HBO
  • Dienstverband Vast dienstverband
  • Standplaats Almen
  • Vacaturenummer PR054725

Over de functie

De HR-afdeling is goed georganiseerd en heeft zich ten doel gesteld om als vooruitstrevende business partner maximaal invulling te geven aan de strategische koers en ambitie van Abeos. Als volwaardig gesprekspartner binnen de organisatie neemt HR een prominente plaats in. Belangrijke thema’s voor de komende periode zijn recruitment en employer branding, talentontwikkeling, training/scholing op maat, duurzame inzetbaarheid en HR management informatie. De HR Business Manager draagt bij aan de realisatie van een topsportcultuur!

Plaats in de organisatie
De HR Business Manager valt rechtstreeks onder de Algemeen Directeur en geeft leiding aan de afdelingen HR, KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu), Kenniscentrum en Verzuim, bestaande uit 8 FTE. Je maakt onderdeel uit van het managementteam.

Profiel
De HR Business Manager is een belangrijke gesprekspartner binnen de organisatie. Als sparringpartner van de directie geef je gevraagd en ongevraagd advies.
Als lid van een betrokken en enthousiast MT geef je mede richting aan de strategie van de organisatie, waarbij je de vertaalslag maakt vanuit de organisatiestrategie naar het HR Beleid. Je informeert de directie onder andere door middel van relevante managementrapportages.
Je geeft leiding aan een enthousiast team professionele collega’s (8Fte) die gemotiveerd en betrokken hun bijdrage leveren vanuit de verschillende disciplines. Met dit enthousiaste team zet je de HR-afdeling op de kaart.
Als HR Business Manager draag je zorg voor het efficiënt en doelgericht functioneren van deze HR-afdeling. Je initieert verbetertrajecten om een moderne en professionele afdeling neer te zetten. Klantgerichtheid, efficiency en doelgerichtheid zijn daarbij sleutelwoorden.
Als verandermanager realiseer je een resultaatgerichte cultuur en een adaptieve organisatie.
Intern onderhoud je contacten met operationeel leidinggevenden en werkt nauw samen met de verschillende afdelingen binnen Abeos.
Namens Abeos ben je voor HR het visitekaartje naar buiten en onderhoud je contacten met bedrijfsartsen, arbodiensten, vakorganisaties etc.

Functie eisen

 HBO/academische opleiding in een HR of Bedrijfskundige richting en relevante leidinggevende werkervaring in een vergelijkbare functie.
 Ervaring met het werken met diverse cao’s en aantoonbare werkervaring met diverse overlegvormen zoals OR en vakbonden.
 Commerciële werkervaring en ondernemersmentaliteit.
 Strategische en innovatieve denker.
 Netwerker en communicatief sterk op alle niveaus.
 Zeer mensgericht, in staat draagvlak te creëren en weet de verbinding te maken.
 Coachend leidinggevend op een energieke en vernieuwende manier.
 Hands-on mentaliteit en zich thuis voelend in een no-nonsense cultuur.
 Een gezonde dosis humor.

Wat wij bieden

Dienstverband: Fulltime dienstverband.
Arbeidsvoorwaarden: Nader te bepalen afhankelijk van opleiding en ervaring. Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Abeos is een dynamische organisatie die je een uitdagende baan aanbiedt waarbij je veel vrijheid krijgt bij de invulling van de job. Een positie die veel mogelijkheden kent voor persoonlijke ontwikkeling en je de gelegenheid geeft om mee te bouwen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

Deze werving & selectie procedure is uitbesteed aan het HR-adviesbureau Beljon + Westerterp. Indien u vragen heeft over de functie, de organisatie of deze procedure kunt u contact opnemen met Greetje Jakobs, senior consultant bij Beljon + Westerterp via telefoonnummer 06-50221272 of greetje.jakobs@beljon.westerterp.nl
Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van Beljon + Westerterp: www.beljon.westerterp.nl Hier vindt u tevens de tijdsplanning van deze procedure en kunt u ook direct solliciteren.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via