1e lijn klantenservice medewerker (CRV mineraal)

Vacature doorsturen
 
  • Ervaringsniveau MBO
  • Dienstverband Bepaalde tijd, langere tijd
  • Standplaats Deventer
  • Vacaturenummer PR057720

Over de functie

Voor CRV zijn wij voor de periode van augustus 2018 t/m februari 2019 op zoek naar enthousiaste kandidaten voor:
- Het geven van workshops
- Het geven van advies aan klanten die bellen naar de 1e lijn klantenservice van CRV, je specialisatie is Mineraal.

Ben jij student en een aantal dagen in de week beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou. Ook kandidaten afkomstig van een agrarisch bedrijf en gemiddeld 2 tot 5 dagen beschikbaar naast bijvoorbeeld het werk op de boerderij worden van harte uitgenodigd om te reageren.
Het aantal werkdagen kunnen we in overleg met elkaar afstemmen, het is zowel mogelijk parttime als fulltime te werken, waarbij we streven naar een beschikbaarheid van 24 uur.

In het najaar worden er workshops gegeven aan voeradviseurs, veehouders en accountants over het invullen van de kringloopwijzer icm het automatiseringsprogramma van CRV.
We zijn vooral op zoek naar kandidaten die het leuk vinden om kennis over te dragen, de lesstof voor deze trainingen kun je je eigen maken middels een klassikale opleiding.
Verder word je getraind om de klanten telefonisch te woord te staan.

Na deze periode word je op de 1e lijn klantenservice ingezet voor alle vragen op het gebied van Mineraal. Je bent samen met 4 á 5 andere medewerkers volledig verantwoordelijk voor alle vragen op het gebied van mineraal die bij CRV worden gesteld.
Een functie waarbij communicatie het sleutelwoord is. In 2016 en 2017 hebben we in samenwerking met CRV voor een zelfde tijdelijke inzet gekozen. Verlenging na februari 2019 wordt niet uitgesloten.

Het invullen van de KringloopWijzer is een sectorale verplichting vanuit ZuivelNL. Het is opgenomen in de leveringsvoorwaarden van de zuivelfabrieken. De KringloopWijzer is ingebouwd in CRV Mineraal.

Functie eisen

- Je bent tussen de 2 tot 5 dagen per week beschikbaar, dit is in overleg.
- Je staat makkelijk voor een groep en bent communicatief sterk
- Je straalt enthousiasme uit en weet dit over te brengen, zowel face to face als telefonisch
- Kennis van de rundveehouderij
- Studerend aan de MAS/HAS of afgestudeerd
- Kennis van de veehouderij, opgedaan middels opleiding of praktijkervaring.
- Ervaring in telefonisch klantencontact is een pre.

Over het bedrijf

CRV is een innovatieve coöperatieve veeverbeteringsorganisatie die rundveehouders, internationaal een breed portfolio aan genetica, managementproducten en dienstverlening biedt.

Wat wij bieden

Een uitdagende en leerzame functie waarbij je na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag mag, allereerst als trainer en daarna als medewerker klantenservice 1e lijn.
Ben je nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via