Abeos
  1. Kennisbank
  2. Arbeidsmarkt & trends

Arbeidsmarkt & trends

De krappe arbeidsmarkt

In de huidige economische situatie is de krappe arbeidsmarkt een veelbesproken onderwerp. Een krappe arbeidsmarkt ontstaat wanneer de vraag naar arbeid groter is dan het aanbod. Dit betekent dat er meer vacatures zijn dan werkzoekenden. Dit resulteert in een tekort aan arbeidskrachten. Werkgevers in verschillende sectoren hebben moeite met het vinden van geschikt personeel. Dit leidt tot verschillende uitdagingen. In de volgende artikelen bespreken we de oorzaken van een krappe arbeidsmarkt, de problemen voor werkgevers in een krappe arbeidsmarkt, en de actuele trends en strategieën voor het omgaan met een krappe arbeidsmarkt.

De belangrijkste oorzaken
De belangrijkste oorzaken
van de krappe arbeidsmarkt
De uitdagingen voor werkgevers
De uitdagingen voor werkgevers
van een krappe arbeidsmarkt

Duurzaamheid

Duurzaamheid is essentieel en beïnvloedt de arbeidsmarkt sterk. Het gaat om milieuvriendelijke keuzes, zoals groene energie en recycling, die goed zijn voor de planeet. Deze focus creëert nieuwe banen en verandert bestaande functies. Werkgevers die duurzaamheid omarmen, zien voordelen zoals een betere reputatie en lagere kosten. Lees in de artikelen hieronder hoe duurzaamheid de arbeidsmarkt verandert en wat jij kunt doen voor een duurzame werkplek.

Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid
de sleutel tot...

Trends en ontwikkelingen

Hier vind je de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ontdek wat er speelt in jouw sector, welke vaardigheden in opkomst zijn, en hoe je je bedrijf kunt voorbereiden op de toekomst. Blijf op de hoogte en lees mee!

De nieuwe generatie vakantiekrachten!*.*!
De nieuwe generatie vakantiekrachten.
Wie zijn ze?
De kansen die generatie Z biedt!*.*!
De kansen die generatie Z biedt.
Kansen voor de arbeidsmarkt