Werken in de tuin- en akkerbouw sector

Zelfstandigheid. Werken in de natuur. Verantwoordelijkheid over de productie van het voedsel van morgen. Dat is werken in de tuin- en akkerbouw.

Bij onze opdrachtgevers in de tuin- en akkerbouw sta je tijdens het seizoen dagelijks in het veld. Het gewas is jouw verantwoordelijkheid. Zijn er blaadjes aangedaan of uitgedroogd? Dan verwijder je die. Onkruid heeft geen overlevingskans onder jouw toezicht. Of je zorgt voor nieuw leven door het handmatig bestuiven van planten. Van graan en mais in het veld tot aan tomaten en courgettes in de kas.

Werk je graag buiten én met je handen? Heb je oog voor detail? En houd je van routine en eenduidig werk? Ontdek dan eens onze vacatures bij topwerkgevers als Syngenta Nederland of Wageningen Plant Research.

Functies in de tuin- en akkerbouw sector

  • Agrarisch medeweker
  • Gewasverzorger
  • Onkruidwieder
  • Medewerker boomkwekerij
  • Machineoperator
  • Voorman

En nog veel meer!

Naar de vacatures

Welke opleidingen en certificaten heb je nodig?

Wij bieden uiteenlopende vacatures in de tuin- en akkerbouw. Voor sommige functies heb je speciale certificaten nodig. Heb je nog niet de juiste opleiding of certificering? Geen probleem! Wij kunnen je om- of bijscholen voor een baan in de tuin- en akkerbouw via de Abeos Vakschool.

Is de tuin- en akkerbouw sector niets voor jou? Bekijk de andere vakgebieden!

Zie jij jezelf eerder werken langs de weg, fabrieksproducten produceren en verpakken of werken met mens en dier? Bekijk dan onze andere vakgebieden en ontdek werken in de grond-, weg- en waterbouw, industrie of veterinaire sector! !

Delen